MODERNO GRAJEN OBJEKT, KI NUDI KAKOVOST IN SODOBNO BIVANJE

PARKIRNI PROSTORI, PROSTORNE SHRAMBE TER PRIROČNO SKUPNO DVIGALO

Novogradnja obsega 4 objekte, vsak objekt ima po dve etaži, ki sta po višini zamaknjeni na dva nivoja. Nad pritličnim nivojem je umeščeno nadstropje, nad drugim se bo uredila strešna terasa. Pritlična etaža obsega eno stanovanjsko enoto, nadstropje pa drugo, razen pri najvišjem delu stavbe, v katerem so vsi nivoji namenjeni enemu stanovanju.

V posamezni objekt sta umeščeni po dve stanovanjski enoti, razen v najvišje ležečem objektu, v katerem je eno stanovanje (skupaj 7 enot). Do stanovanj je predviden dostop po zunanjih hodnikih, do katerih vodijo zunanje stopnice in dvigalo. Le-to omogoča dostop od najvišje vhodne etaže do površin pod objektom, kjer so predvidena parkirišča.

Shrambe so umeščene pod zunanje stopnišče nasproti vhodov v posamezne objekte, parkirne površine pa se nahajajo pod spodnjima objektoma A in B ter so dostopne preko dveh zaporednih klančin z dovoza na zemljišče.

VRHUNSKA KONSTRUKCIJA, STREHA IN FASADA

KONSTRUKCIJSKA zasnova stavbe je klasična z opečnimi zidovi debeline 20 cm ter z vertikalnimi in horizontalnimi AB vezmi in AB ploščami debeline 20 cm, ki so zvite za pol etaže na mestu, kjer se nivo etaže zamakne. Zgornja dva dela stavbe, objekta C in D, stojita na terenu in imata klasično talno ploščo na pasovnih temeljih. Spodnja dva dela, A in B stojita na dveh AB stenah, debeline 30cm, ter na okroglih AB stebrih, premera 30cm.

Stene so temeljene s pasovnimi temelji, stebri s točkovnimi. Pod objektoma so locirani parkirni prostori, ki so prav tako predvideni na klasični talni plošči (tlak hidroizolaciji in pustem betonu). Podporna stena pod objektom B oziroma na stičišču objektov B in C je hkrati tudi oporni zid za zemljino, na kateri stojita objekta C in D ter preostali del vzpenjajočega terena.

FASADA stavbe je zasnovana kot klasična kontaktna fasada, barvana v svetlih, nevpadljivih tonih. Na balkonih, ki so orientirani JZ, so predvidena senčila in sicer nepremični elementi iz lesenih panelov, primernih za zunanjo uporabo. Paneli so leseni, debeline 1 cm, obdelani z zaščitnim filmom, ki ščiti pred fizičnimi poškodbami in pred negativnim vplivom vremena. Paneli, ki so uporabljeni pri balkonskih maskah, so na sistemski, jekleni podkonstrukciji.

STAVBNO POHIŠTVO VIŠJEGA CENOVNEGA RAZREDA IN VRHUNSKE IZDELAVE

OKNA

OKNA so ALU RAL 8028 s troslojno zasteklitvijo. Na JZ fasadi so predvidene večje steklene površine, ki morajo imeti aluminijasti okvir. Pred njimi so predvidena lesena nepremična senčila. Vsa okna in fasadne zasteklitve so z vgrajenimi zunanjimi premičnimi aluminijskimi žaluzijami. Vhodna vrata so lesena, s polnim krilom. Krilo je iz lepljenega lesa z izolativnim polnilom, okvir pa tristranski iz lepljenega lesa.

VRATA

Vhodna vrata so protivlomna in z ustrezno UV zaščito.

NOTRANJA vrata so lesena s polnilom iz iverokala. Krila so polna, podboji pa tristranski, masivni, suhomontažni in s skritimi tečaji. Vrata v sanitarijah so spodrezana. Notranja steklena vrata so iz kaljenega stekla, površinsko satirana s tipskimi lesenimi podboji.

OGRAJE

ZUNANJE steklene ograje so iz dvojnega kaljenega in lepljenjega stekla 2x8 mm, na pohodnih terasah vpete v betonski stenski venec po tipskem detajlu, na balkonih pa v tipski talni aluminijski profil.

OGRAJA zunanjega stopnišča in vhodnih ploščadi je iz nerjavečega jekla. V okvirje iz ploščatih profilov iz nerjavečega jekla debeline 8 mm je vpeta nerjaveča vrv in na njo tanka nerjaveča jeklena mreža.