OKOLICA

ZDRAVILIŠKI SPREHOD

Za začetek se lahko sprehodimo po zdraviliškem jedru, ki že več stoletij ponuja sprostitev in kozarec zdravilne mineralne vode. Obiščemo Gozdni in Ivanov vrelec (vrelci v naravi), nato pa Pivnico mineralnih vod. Za kratek čas postanemo v Kristalni dvorani Grand hotela Rogaška in se zazremo v bleščečo glažutarsko preteklost tega konca. Unikatne izdelke steklarskih mojstrov nam bodo podrobneje predstavili v Steklarni Rogaška. Še tako dobremu vinu pravilna izbira kozarca doda vrednost.
V eni od vinskih kleti v Rogaški Slatini lahko okušamo vina, ki z optimalno lego trte ter urnim delom v vinogradu in kleti ponujajo vrhunskost. Nato nas pot popelje mimo edinstvene zbirke kaktusov – Paviljona kaktej, kjer si zbirko lahko tudi ogledate, vse do bližnje Sp. Kostrivnice, kjer se nahajata Kraljevi in Ignacijev vrelec. Kostrivnica je vasica, ki jo redko kdo pozna po zdravilnih mineralnih vodah, ki so jo poznali že v keltskih časih. Poskusimo lahko vodo slatino iz Kraljevega vrelca in se »pomladimo« - voda naj bi namreč ob prebavi blagodejno vplivala tudi na kožo.

ROGAŠKA VINSKA POT

Značilnost vinorodnega območja Rogaške Slatine so številne »gorce« s prijaznimi zidanicami in hrami, kjer domačini pridelujejo in skladiščijo vrhunska vina, vsakega pohodnika po Rogaški vinski poti pa prevzamejo skrbno negovani vinogradi, obsijani s soncem. Med pohodom vam bodo lastniki vinskih kleti z veseljem postregli s kozarcem rujnega. Vinske ceste na območju Občine Rogaška Slatina se uvrščajo v Šmarsko – Virštanjsko turistično cesto – VTC 10. Glavna trasa poteka po podeželju, s svojimi številnimi kraki pa obiskovalcem približa naravne danosti, kulturne znamenitosti ter etnološke posebnosti kraja ter dopolnjuje privlačnost zdraviliško-turističnega centra Rogaške Slatine.

UREJENA SOSESKA IN MODERNA ZASNOVA

Prestižen objekt izkorišča vse prednosti mesta, hkrati pa nudi udobno in sproščeno bivanje v objemu narave. Svetli in odprti prostori, sanjske terase in urbana minimalistična zunanjost objekta nudijo odličen kontrast zeleni okolici.
Čudovita okolica ter urejeni in izpopolnjeni zunanji prostori predstavljajo dovršeno celoto te moderne soseske.

BLIŽINA ZELENIH POVRŠIN IN VSE POTREBNE INFRASTRUKTURE

Lokacija je odlična, saj se objekt nahaja v neposredni bližini središča Rogaške Slatine. Za vse ljubitelje športa in rekreacije se zgolj streljaj stran nahaja športna infrastruktura.

Velika prednost lokacije je bližina trgovin, pošte, šole, vrtca in knjižnice.

Soseska je zaradi frekventne lokacije primerna za prav vse generacije.